Christelijk primair onderwijs
TrEf onderwijs is de overkoepelende stichting voor christelijk primair onderwijs in Zuidwest-Drenthe. TrEf onderwijs is opgericht op 1 januari 2000 en ontstaan door een fusie van 9 schoolverenigingen. Onder de stichting vallen tegenwoordig vijf basisscholen en drie kindcentra en hier bieden wij hedendaags christelijk onderwijs. De scholen en kindcentra zijn met elkaar verbonden, werken samen en hebben een gezamenlijke missie om kinderen voor te bereiden op hun toekomst. 

TrEf onderwijs heeft als doel: werkzaam zijn tot oprichting en instandhouding van scholen voor christelijk onderwijs in Diever, Koekange, Nijensleek, Nijeveen, Pesse, Ruinerwold, Dwingeloo en Zuidwolde. Meer informatie over onze scholen vindt u onder het kopje 'scholen'.

                                                 
Betekenis TrEf logo
TrEf staat voor positiviteit en heeft verschillende betekenissen: geluk, je treft het, ontmoeten, we treffen elkaar, buitenkans, treffend, raak.

In het ‘Welsh’ is TrEf een gevoelswoord: Mijn thuis. PenTrEf betekent 'dorp'. Voor onze stichting met dorpsscholen voelt dit vertrouwd en deze scholen zijn TrEf-punten. De scholen worden afgebeeld als 8 keien in natuurlijke en rustige kleuren. Deze kleuren hebben een associatie met de natuur en het platteland. Op deze manier blijven met onze naam en het logo dichtbij de identiteit van onze dorpsscholen.  De statuten van de stichting kunt u hier downloaden