TrEf onderwijs is een stichting voor christelijk primair onderwijs in Zuidwest-Drenthe. TrEf onderwijs is opgericht op 1 januari 2000 en ontstaan door een fusie van 9 schoolverenigingen. Onder de stichting vallen tegenwoordig 8 basisscholen. Op de scholen en kindcentra van TrEf onderwijs bieden wij hedendaags christelijk onderwijs. Onze vijf scholen en drie kindcentra zijn met elkaar verbonden en werken samen. Dit doen wij vanuit vertrouwen. Wij hebben een gezamenlijke missie om kinderen voor te bereiden op hun toekomst. Daarom werken wij samen, leren wij van en met elkaar en bieden wij nóg beter onderwijs.
(de statuten van de stichting kunt u hier downloaden)
 
Onze kerntaak:
Kinderen voorbereiden op een betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en morgen. Het gaat ons om de brede, totale ontwikkeling van het kind. Ieder kind is van waarde en mag ervaren dat het ertoe doet.TrEf onderwijs heeft als doel: werkzaam zijn tot oprichting en instandhouding van scholen voor christelijk onderwijs in Diever, Koekange, Nijensleek, Nijeveen, Pesse, Ruinerwold, Dwingeloo en Zuidwolde. Specifieke informatie van onze scholen vindt u op de pagina 'scholen'.

L
ogo
Het woord TrEf staat voor positiviteit.
TrEf heeft verschillende betekenissen: geluk, je treft het, ontmoeten, we treffen elkaar, buitenkans, treffend, raak.
In het ‘Welsh’ is TrEf een gevoelswoord: Mijn thuis. PenTrEf betekent 'dorp'.

Voor onze stichting met scholen in dorpen voelt dat vertrouwd. Die scholen zijn TrEf-punten. In het logo worden onze scholen afgebeeld als 8 keien. De kleuren die we hebben gekozen zijn natuurlijk en rustig en hebben te maken met de natuur en het platteland. Kortom, we hebben zowel met de keuze van de naam als van het logo geprobeerd dichtbij onze identiteit als dorpsscholen te blijven en een vertrouwd gevoel te creëren.Boven de ingang van het voormalig Gemeentehuis in   Carmarthen - Wales   (© foto  JD-Tref)

Bestuursnummer: 41196
RSIN/fiscaal nummer: 808369581
KvK: 04060053